Ajutor! Mă doare călcâiul!

Există diferite tipuri de durere de călcâi și diferite cauze ale acesteia. Uneori durerea este dată de fisurile pielii călcâiului. Alteori ligamentele sau tendoanele sunt lezate și dor. Experții noștri podiatri pot diagnostica problema și pot propune tratamentul potrivit.

Cei mai mari vinovați pentru durerii de călcăi

Veruca plantară:

  • Infecția locală cu un virus generează un nodul întărit care devine dureros în călcâi. Verucile plantare sunt foarte contagioase și se transmit când persoanele umblă desculț în spații publice: Săli de gimnastică, dușuri, piscine, saune. Verucile plantare pot fi tratate relativ ușor sub îndrumarea unui podiatru

Fisurile de calcaneu:

  • Fisurile profunde și înguste apar pe o piele uscată și solicitată mecanic. Deseori vedem aceste fisuri iarna. În cazurile severe, fisurile pot sângera, se pot infecta și pot fi extrem de dureroase.

Fasceita plantară:

  • Cauza de durere de călcâi des întâlnită, apare când ligamentul fasciei plantare care leaga călcâiul de alte oase devine scurtat sau iritat. Durerea este resimțită în călcâi, de obicei dimineața la primii pași, și este accentuată mai ales când există și un pinten calcanean.

Tendinita Achileană:

  • Este situația specială când tendonul mușchilor gambei devine umflat, fisurat sau parțial torsionat. Mersul este dificil, iar urcatul și coborâtul scărilor devine un chin.

Cine este la risc pentru durerea de călcâi?

Persoanele active și sportivii sunt candidații la durerile de călcâi. Multe sporturi pun presiune pe picior. Tototdată sportivii sunt și cei care folosesc vestiarele și dușurile cel mai des la sălile de antrenament.

Află mai multe despre: