Fasceita plantară

Una dintre cele mai comune cauze de durere a călcâiuli este inflamația și tensionarea ligamentului care unește calcaneul de antepicior. Acest ligament este supus în mod obișnuit unei mari tensiuni, asigurând arcul tălpii piciorului. Este în mod tipic o leziune de suprautilizare, fie din cauza greutății , fie la sportivii de performanță sau la cei care practică mult sport.

De ce apare durerea în fasceita plantară?

Pentru că ligamentul inflamat trage și irită osul calcaneu. O resimțiți mai ales când vă dați jos din pat, la primii pași, pentru că în timpul repausului din somnul bun al nopții, ligamentul se scurtează un pic. Unii pacienți se plâng de aceste dureri după o perioadă lungă de stat în picioare sau șezut prelungit.

Factori de risc în fasceita plantară:

Alergătorii sunt candidații ideali la fasceita plantară. O greutate corporală crescută pune presiune suplimentară, mai ales când pantofii sunt nepotriviți sau stați mult timp în picioare, pe suprafețe dure cum ar fi cele de beton.

Ușurarea durerii din fasceita plantară:

Sunt mai multe variante terapeutice. Pentru început, exercițiile de stretching înainte de vă da jos din pat pot fi o rutină utilă pentru reducerea durerii. Uneori compresele cu gheață sau o sticlă de apă rece pe care o rulezi pe talpă, împreună cu masajul local al tălpii îndepărtează simptomatologia. Purtarea încălțămintei potrivite, cu suport plantar înalt, sau ortezele croite pe modelul individual al piciorului fiecărui pacient aduc un confort suplimentar remarcabil. Medicamente anti-inflamatoare orale și infiltrațiile locale cu steroizi reprezintă o altă treaptă în terpaie.

Pentru pacieții care nu răspund la metodele conservatoare se poatea apela la tehnici chirurgicale, de obicei minim invazive. Putem discuta toate opțiunile și să alegem varianta cea mai potrivită pentru Dumneavoastră. 

Nu lăsați durerea de călcâi să vă domine viața!

Faceți o programare la cabinetul de podiatrie, pentru o consultație profesionistă chiar acum.