Leziunile traumatice și sportive

Se întâmplă des ca după un efort fizic, un meci sau o simplă alergare să vă râniți la picior. Singura întrebarea care contează este: în cât timp mă fac bine?

Leziuni comune în timpul sportului:

  • sportivii suferă deseori râniri datorită presiunii intense la nivelul picioarelor. Suprafețele dure pe care joacă, efort susținut fără pauze, o vindecare anterioară nepotrivită – toate pot duce la dureri cronice.

Sporturi de echipă

  • Multe sporturi de echipă necesită sprinturi, sărituri, aterizări pe suprafețe dure, contact fizic cu adversarul. Specialiștii din cabinetul de podiatrie pot diagnostica, trata și oferi recomandări despre cum pot fi evitate astfel de situații.

Alergarea

  • Fie ca e vorba de jogging amator sau de maratoniști împătimiți, problemele de articulații și mai ales de glezne și de talpa sunt obișnuințe în comunitatea alergătorilor. Contractări localizate, luxații, entorse, edem local ori chiar fracturi de gleznă în cazul răsucirii gleznei pe exterior sunt episoade nedorite.

Arte martiale

  • Ca în orice sport de contact, pe lângă riscul lovirilor directe, sportivii forțează gleznele și călcâiele care generează des fasceită plantară sau leziuni de parți moi.

Aerobic

  • Pune presiune pe articulații, iar adăugarea de greutăți și pârghiile suplimentare care apar în exerciții se proiectează pe tălpi și glezne. Pacienții care nu conștientizează primele semne ale suferinței și nu poartă pantofi potriviți de sport riscă leziuni de parți moi și afectarea dureroasă a articulațiilor gleznei și a oaselor mici.

În cadrul cabinetului de podiatrie vedem că nici un pacient nu trebuie să aștepte ca durerea să treacă singură.

Oferim prioritate prin servicii complementare pentru a consulta și trata cât mai repede aceste suferințe. Programați-vă la consultație pediatrică fără întârziere

Află mai multe despre: