Unghia încarnată

Unghia mea încarnată MĂ OMOARĂ!

Pantofii cei grozavi!

Vă vine să credeți sau nu, pantofii nepotriviți reprezintă cauza numărul 1 a încarnării unei unghii.

Geometria pantofilor pe care îi încălțați are efect direct asupra creșterii unghiilor de la picioare. Un pantof POTRIVIT trebuie să aibă o talpă interioară moale, rotunjiți în vârf și cu suficient spațiu pentru degetele voastre. Trebuie să aibă și profunzime, astfel încât degetele să încapă confortabil. Toate cinci! Asta vă permite o creștere sănătoasă a unghiilor.

Îngrijorările sportivilor.

Exercițiile fizice și alergările care permit mișcarea degetelor prea mult în interiorul pantofilor pot cauza încarnarea unghiilor. Dacă un pantof e prea îngust, e o presiune prea mare constant. Dacă un pantof e prea larg, degetele pot lovi interiorul acestuia. De aceea noi vorbim de pantofi POTRIVIȚI.

Alte cauze. Pantofii și sporturile nu sunt singurele cauze ale încarnării unghiilor. Poate fi și o componentă ereditară a modului în care cresc unghiile de la picioare. Este posibil ca degetele să aibă formă curbată a unghiilor încă de la naștere și să existe unghii încarnate încă imediat de la naștere. Din acest motiv copiii trebuie examinați periodic pentru această posibilă problemă.

Altă provocare este tăiatul și pilitul incorect al unghiilor de la picioare.

Unghia trebuie tăiată drept, la limita degetului de sub ea. Pedichiuristele experimentate știu asta. Daca unghia este tăiată adânc la margini, “la colțuri”, nu faceți altceva decât să vă invitați unghia sa se încarneze. Dacă doriți să învățați o dată pentru totdeauna cum se taie corect unghiile de la picioare, sunați pentru o programare în cabinetul de podiatrie în orașul în care locuiți. O vom face bucuroși.

Fiți foarte vigilenți cu infecțiile

Dacă o unghie deranjează printr-un colț al ei, degetul pe care crește, devine roșu, umflat, pulsează sau are o secreție cât de mică, veniți la noi fără întârziere! O unghie încarnată prin definiție se infectează. Soluția rapidă pe moment constă în îndepărtarea acelei părți din unghie, lucru care uneori poate necesita anestezie locală. Va fi nevoie de aplicarea locală a unei soluții sau unei creme cu antibiotic. Uneori este nevoie de antibiotic administrat oral. Dacă recidivează cu regularitate, o altă procedură este utilizarea unor matrice de corecție unghială. Specialiștii noștri podiatri vă pot da detalii în orice moment.

Tratăm unghiile încarnate cu regularitate. În loc să suferiți un disconfort permanent și dureri care vă fac viața un chin, contactați cabinetul de podiatrie.