Tulburări de statică și dinamică

Specialiștii Clinicii de Podiatrie au experiență în diagnosticul și tratamentul deformărilor articulare, a leziunilor prin accidentare.   Nu doar că vă putem ajuta să vă reveniți cât mai grabnic cu putința, dar putem organiza un calendar de vizite de control pentru a fi siguri că prevenim reapariția problemelor de statică și dinamică.

Nu doar că vă putem ajuta să vă reveniți cât mai grabnic cu putința, dar putem organiza un calendar de vizite de control pentru a fi siguri că prevenim reapariția problemelor de statică și dinamică. Deviații initiale ale arhitecturii oaselor și articulațiilor mici pot provoca în timp scurt mari debalansări ale arhitecturii coloanei, bazinului, cu dureri inexplicabile în axul vertical al organismului uman. Examenul cu placa baropodometrică, analiza de amprentare a pașilor făcuți și examenul clinic minuțios sunt cheile de verificare a acestor tulburări de statică.

Glezna instabilă

  • Este o afecțiune cauzată de o leziune care nu s-a vindecat bine în trecut sau de laxitate exagerata a ligamentelor care nu controlează perfect geometria articulației. Acest lucru înseamnă că glezna “cedează” când mergeți, alergați sau pur și simplu săriți.

Durerea de talpă

  • Cel mai frecvent durerea apare în cazul piciorului plat sau în cazul piciorului foarte scobit. Ne interesează ca în timpul consultației podiatrice să vedem care sunt punctele de contact cu solul, cum sunt distribuite forțele pe fiecare punct și pe suprafața tălpii Dumneavoastră, să știm cum putem corecta aceste mici defecte.

Piciorul plat

  • Nu știți dacă aveți piciorul plat? Răspundeți la întrebarea: aveți bătături, degete în ciocan, durere în “podul tălpii”, durere în călcâi sau pe partea internă a gleznei? Dacă răspundeți cu DA la oricare din aceste întrebări, este foarte probabil să aveți piciorul plat.

Degetele în ciocan

  • Apar ca o încovoiere în jos a falangelor cele mai depărtate a degetelor de la picioare. Afectează o parte sau toate degetele, iar contracția poate cauza frecarea exagerată cu talpa interioară a pantofilor, rânind “buricele degetelor”.