Piciorul de atlet: nu doar pentru Atleți

Piciorul de atlet este o infecție fungică a piciorului. Afectează tegumentul și se dezvoltă în zone întunecate și umede. Tălpile sunt gazda multor glande sudoripare, locul în care ciupercile infectează cel mai ușor pielea. Pentru că sportivii creează în timpul efortului fizic condițiile propice dezvoltării infecției, a primit numele de “Picior de atlet”. Problema este că nu trebuie să fii mare atlet să fii purtătorul acestei afecțiuni, se poate întâmpla oricui. Persoanele care transpiră mult, în situația numită “hiperhidroză” sunt candidații ideali la infecția fungică.

Prevenția problemei:

Primul pas ca o persoană să elimine sau să prevină situația ar fi păstrarea unui mediu uscat la picioare. Asta include utilizarea unor spray-uri sau unor pudre speciale, utilizarea unor șosete strict din bumbac, curățe și uscate, care trebuie schimbate des. Alegeți-vă pantofi din materiale care permit aerisirea, alternați pantofii pe care îi purtați zilnic, luați șlapi de baie când utilizați dușuri din locații publice în ștranduri, piscine, saune.

Tratamentul Piciorului de atlet:

Dacă tălpile ard sau vă mănâncă, mai ales în spațiile dintre degetele de la picioare, observați fisuri între degetele de la picioare sau la rădăcina lor, înseamnă că deja aveți o infecție fungică. Păstrați picioarele uscate și curate cât de mult se poate pentru a accelera vindecarea. În cazurile severe, un dermatolog din echipa noastră vă va prescrie o rețetă cu un unguent local sau un tratament oral pentru o perioadă scurtă. Specialiștii cabinetului de podiatrie vă pot stabili următorii pași pe care trebuie să îi faceți – uscat și curat – să rezolvați această afecțiune și mai ales să fiți proactivi împotriva recidivei!

Dacă aveți cel mai mic dubiu că aveți o infecție fungică a piciorului, contactați-ne acum pentru un consult profesionist în cabinetul de podiatrie!

Lucrurile se pot complica și riscați să îi îmbolnăviți și pe cei dragi de lângă dumneavoastră.