De foarte multe ori în cadrul tratamentului pentru diabet, psihologul este la fel de important precum doctorul!

 

După cum multă lume știe diabetul este o boală metabolică care în foarte puține cazuri poate fi tratată . Cele mai multe persoane care suferă de diabet  vor trebui să ia tratament toată viața lor și să fie foarte atente la stilul lor de viață. Iar acest lucru necesită unele schimbări de comportament care nu sunt tocmai ușor de făcut și pot avea un impact asupra stării psihice a pacienților.

Cum diabetul  se poate manifesta la orice vârstă  nimeni nu este scutit de impactul psihologic al acestei boli, mai ales dacă ea s-a manifestat la o vârstă mai înaintată, când omul își schimbă mai greu comportamentele. Așa că aici intervine rolul psihologului în tratamentul de lungă durată al  acestei boli. Un psiholog bun va știi să gestioneze toate stările negative  care ar putea apărea la o persoană în urma schimbărilor de viață acute, de multe ori, și bruște. Astfel că acesta va putea instrui persoana ca la rândul ei să știe cum să-și gestioneze noile frustrări și gânduri negative. 

Astfel că în cadrul ședințelor de consiliere în managemntul psihologic al diabetului psihologul va lucra împreună cu pacientul pentru:

  • a înțelege și accepta diagnosticul de diabet
  • a identifica factorii care pot interfera cu diagnosticul
  • a dezvolta și menține aderența la tratament
  • a crea obiceiuri noi cu scopul de a ne crea și menține un stil de viață sănătos
  • a gestiona dificultățile emoționale și sociale care vin odată cu diagnosticul de diabet

Toate aceste servicii de suport psihologic vă sunt oferite de Clinica de Podiatrie, iar acum, în cadrul clinicii din CLuj-Napoca, servicile  sunt decontate de  Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Aceste servicii se adresează în principal bolnavilor diagnosticați recent cu diabet.  Sesiunile de terapie vor fi făcute cu domnișoara psiholog   Ana Maria Tegzeșiu, care se va asigura  ca fiecare pacient primeste ajutorul de care are nevoie pentru a se  adapta la noul stil de viata.  

Pentru mai multe detalii despre cum puteti beneficia de aceste servicii gratuite, va rugam sa ne contactati in cadrul clinicii din Cluj-Napoca.